4 Idea Mudah Untuk Memulakan Bisnes Modal Kecil

Sedang mencari idea untuk dapatkan duit lebih? Tapi bukan mudah untuk jana pendapatan kalau anda tak tahu macam mana nak mulakan bisnes. Untuk mulakan perniagaan (tak kiralah apa jenis bisnes pun), anda perlu mengambil kira pelbagai perkara dan perlu membuat pengiraan...

Cara penjagaan mesin ‘heat press’…

Jika anda sudah biasa dalam perniagaan percetakaan hadiah, mustahil jika anda tidak pernah melihat atau menggunakan mesin ‘heat press’. Tetapi adakah anda menjaga mesin ‘heat press’ dengan cara yang betul dan sempurna? Macam mana mesin ‘heat press’ anda secara...

Usahawan DIY Berjaya

Berminat nak mulakan perniagaan sendiri? Perniagaan jenis apa yang menarik minat anda? Kalau anda belum buat keputusan lagi, apa kata anda cuba ceburi bidang DIY. Di Malaysia dan juga di seluruh Negara, pasaran untuk bidang ini sangat luas dan untung yang diperoleh...

Manfaat Menjalankan Perniagaan Printing Baju

Nak berniaga tapi tak pasti nak niaga apa? Takpe, jangan terburu-buru buat keputusan. Anda perlu fikir masak-masak dan buat penyelidikan mengenai produk apa yang dah ada di pasaran. Yang terbaiknya memperkenalkan produk yang tak ramai saingan. Tapi, kalau anda masih...

5 Idea Mudah untuk Jana Pendapatan

Siapa yang tak suka jana pendapatan lebih. Lagi-lagi pada zaman sekarang di mana kos sara diri semakin lama semakin tinggi. Untuk menampung pelbagai jenis perbelanjaan harian, gaji bulanan kadang-kadang macam tak cukup je kan. Sebab itulah anda harus cari jalan untuk...

2 Tahun Menunggu… Akhirnya Impian Menjadi Kenyataan

“Jangan takut untuk mencuba, gagal sekali tidak bermakna kita akan terus gagal” Percaya atau tidak, kejayaan seseorang itu datangnya dari usaha dan keyakinan dalam diri kita. Kejayaan tidak akan datang bergolek jika kita tidak kejar impian itu. Jika kita ingin impian...

Kenapa Anda Perlukan Mesin Heat Press?

Jika anda mengalami situasi di mana secara tiba-tiba, permintaan  melonjak naik dan anda rasa terkesan dengan penerimaan dan sambutan yang hangat itu ketika baru memulakan perniagaan. Ini pastiya membuatkan anda tidak menang tangan untuk menguruskan semua tempahan...

Kekuatan Seorang Ibu, Ada Pada Anak-anaknya…

Siapapun diri kita, sekuat manapun diri kita ketahuilah, bahawa di setiap kejayaan seorang anak itu berdirinya seorang ibu yang sentiasa teguh menyokong dan berdoa untuk anda. Kasih dan sayang seorang ibu tidak pernah berkurang walau sedikitpun, mereka sentiasa...

Kerana Mak Ayah, Saya Nekad Untuk Berubah …

Sejak kita dilahirkan ke dunia ini, ibu bapa merupakan insan yang tidak pernah berhenti untuk mencurahkan segala kasih sayang mereka kepada kita. Mereka merupakan insan yang paling mulia dan banyak berjasa dalam membesarkan kita. Belaian dan kasih sayangnya tidak...

Adakah Berbaloi Untuk Membeli Mesin Tekanan Haba ini?

Tidak mustahil bagi anda untuk merasa ragu semasa membeli Mesin Flat Heat Press ini. Mungkin kerana anda tidak tahu apakah fungsi dan kegunaan mesin ini. Memang tidak dapat dinafikan, sukar untuk membuat keputusan jika anda tidak tahu, apa yang anda perlukan dalam...

Cara Penggunaan Mesin Tekanan Haba

Anda mungkin pernah mendengar tentang kehebatan dan kebolehan mesin tekanan haba, tetapi anda adakah anda tahu bagaimana ia berfungsi? Perkara asas yang mungkin anda tahu adalah mesin ini menggunakan tekanan dan haba untuk menghasilkan sesuatu produk. Dengan...

Kami Di Sini Untuk Mereka, Anak-anak Istimewa. . .

Bercerita kisah kanak-kanak istimewa ini, kita sememangnya tahu bahawa mereka ini serba kekurangan dan tidak seperti kanak-kanak normal yang lain. Seperti kanak-kanak autisme, sindrom down dan disleksia juga wajar menerima galakan dan dorongan untuk belajar dan...

Kepuasan Pelanggan, Kebahagian Saya…

Wanita bukan sahaja berperanan menjaga anak-anak dan menguruskan suami, tetapi wanita juga memainkan peranan yang sangat penting dalam memartabatkan bangsa dan negara. Tidak dapat dinafikan lagi, golongan wanita telah banyak menyumbangkan dan membangunkan masyarakat,...

Demi Keluarga, Inilah Kekuatan Wanita Sebenarnya!

Buka sahaja topik mengenai wanita dan lelaki, wanita selalu dianggap lemah dan bergantung harap kepada seorang lelaki. Memang sudah tertulis, wanita merupakan makhluk yang penuh dengan kelembutan dan tidak mempunyai kekuatan seperti kaum lelaki. Jika dilihat dengan...

Pengenalan Tentang Apa Itu “Heat Press Machine”

Mesin “Heat Press”, ialah sejenis mesin percetakan yang mengandungi permukaan logam yang dipanaskan secara elektronik dan ianya dikenali sebagai ‘platen’. Mesin “Heat Press” atau Mesin Tekanan Haba berfungsi sama seperti seterika yang digunakan untuk menggosok baju....

Jom Jana Pendapatan Dari Rumah

Pada zaman yang serba canggih ini, memang sukar jika kita hanya bergantung kepada satu pendapatan sahaja. Mana nak bayar ansuran kereta, sewa rumah, bil telefon, duit minyak, tol, bil air, bil elektrik dan banyak lagi.  Pendek kata, pendapatan tetap itu tidak...