Cameo adalah sebuah mesin pemotong elektronik yang boleh dihubungkan ke komputer anda. Saiz mesin ini kira-kira sama seperti saiz pencetak kecil dan dilengkapi dengan perisian yang membolehkan anda untuk memotong rekaan anda yang telah dicetak pada kertas khas ataupun memotong bahan- bahan lain seperti kertas “sticker”, vinil, stensil dan lain- lain.

cameo-project1
Terdapat pelbagai jenama dan model mesin pemotong yang dijual di kedai-kedai kraf. Kebanyakan mesin- mesin tersebut memerlukan “die set” dan kos yang mahal.
Rahsia sebenar mesin Cameo ini adalah perisiannya. Silhouette Cameo dilengkapi dengan perisian Studio Silhouette yang telah ditambah pelbagai reka-bentuk. Ini membolehkan anda untuk menetapkan reka bentuk anda dalam perisian, hantar ke pencetak, dan kemudian hantar kembali ke Silhouette untuk memotong. Anda boleh Reka bentuk kad ucapan kreatif, kertas stiker dan kertas magnetik yang sangat menarik.

Salah satu kegunaan mesin Cameo yang paling popular ialah memotong vinil. Pemotongan vinil boleh menjadi benar- benar sangat kreatif dengan adanya Cameo. Jika anda berada dalam perniagaan percetakan t-shirt di samping menggunakan “transfer paper”, vinil ini juga sesuai digunakan untuk menghasilkan rekaan pada t-shirt. Vinil terdapat pelbagai kategori dan warna antaranya PU, Flock, Hologram dan Reflective.

Ringkasnya, Cameo sangat diperlukan jika anda berada dalam bidang perniagaan seperti t-shirt, stiker dan sebagainya. Segera layari Laman web kami www.diyprintingsupply.com untuk promosi Silhouette Cameo dan buat tempahan segera!

 

Start Your DIY Gift Printing Business TODAY!!
CONTACT US NOW!!!

Company Name : DIY Printing Supply Sdn. Bhd.(983005-H)
Contact Number : 019.3232.740 / 019.3232.556
019.3232.930 / 019.3232.783
Website : www.DIYPrintingSupply.com
Email : enquiry@DIYPrintingSupply.com
Facebook : www.facebook.com/diyprintingsupply
DIY FB Group : www.facebook.com/groups/diyprintingsupply/

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?