Bisnes Percetakan baju adalah sangat sesuai bagi mereka yang kreatif, mempunyai pengetahuan dari segi reka cetak dan juga mempunyai sumber kewangan yang mencukupi pelaburan dari segi peralatan dan juga bahan mentah.

Pasaran cetak baju ini sangat besar walau bagaimanapun terdapat beberapa isu-isu dan salah faham dalam perniagaan percetakan baju. Antaranya ialah:

T-shirt Printing Business

Isu # 1: Memerlukan Software yang tertentu

“Heat transfer” adalah salah satu proses untuk menghasilkan baju. Jika anda bijak tentang bagaimana anda menggunakan peralatan anda dan mencari tahu apakah bahan-bahan yang sesuai untuk “heat transfer”, ini boleh menjadi satu permulaan yang baik untuk mempunyai perniagaan Tshirt yang berjaya.Reka bentuk t-shirt bukan setakat boleh dihasilkan menggunakan software-software tertentu di komputer. Tetapi juga boleh dicetak dengan hanya meletakkan gambar sendiri ataupun keluarga yang diambil daripada kamera atau mobile phone.

Isu # 2: Semuanya akan di ajar pada permulaan

Anda tidak boleh mengharap tutorial yang disediakan ketika membeli mesin akan mengajar anda dari A hingga Z berkenaan dengan bisnes percetakan t-shirt. Anda juga perlu melakukan sedikit kaji selidik berkenaan bidang ini samada dari internet atau website yang berkaitan. Ini untuk memastikan anda lebih memahami bidang percetakan t-shirt ini.

Jangan bazirkan wang anda kerana terdapat beribu-ribu orang yang membeli Kit permulaan dengan samar-samar untuk meningkatkan pendapatan mereka tanpa memahami sepenuhnya apa yang ia bermakna untuk masuk ke dalam perniagaan jenis ini. Peralatan mereka biasanya berakhir denganditolak ke belakang garaj atau stor.

Alternatif lain sebelum anda memulakan bisnes ini adalah dengan menggunakan khidmat syarikat lain dulu untuk menghasilkan t-shirt dengan design anda sendiri sebelum anda yakin untuk melabur  pada peralatan.

Isu # 3: Reka bentuk adalah sebahagian besar dalam pelaburan anda.

Pembelajaran teknik-teknik berbeza yang digunakan dalam perniagaan percetakan baju adalah salah satu tip untuk maju dalam bisnes ini dan  design anda memainkan peranan yang besar. Ini kerana ia yang akan menarik perhatian pelanggan anda ke atas produk anda. Selain itu anda juga perlu tahu cara untuk padan suaikan design anda dan jenis material t-shirt yang digunakan.

Apabila anda membuat keputusan untuk memulakan mana-mana usaha Perniagaan, pastikan anda membuat banyak penyelidikan sebelum membuat sebarang komitmen kewangan yang besar seperti membeli peralatan atau untuk mendapatkan ruang  perniagaan anda. Menyertai forum khusus untuk bisnes percetakan tshirt adalah salah satu alternatif yang baik untuk mendapatkan perspektif yang baru dan berkongsi idea dengan usahawan lain.

 

Tunggu apa lagi? Hubungi kami sekarang!

Jana Pendapatan Anda melalui Perniagaan Percetakan
Hubungi kami sekarang untuk keterangan lanjut!!! 

Nama Syarikat : DIY Printing Supply Sdn. Bhd.(983005-H)
Nombor yg Boleh Dihubungi : 019.3232.740 / 019.3232.556
019.3232.930 / 019.3232.783
Website : www.DIYPrintingSupply.com
Emel : enquiry@DIYPrintingSupply.com
Facebook : www.facebook.com/diyprintingsupply

 

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?