Ia adalah mustahil untuk sesebuah rumah tiada satu pun gambar sebagai hiasan. Hiasan ini boleh terjadi samada gambar keluarga, landskap yang indah, mercu tanda yang dilawati dan lain- lain.
Kebanyakan menggunakan gambar bukan setakat untuk menghiasi rumah tetapi juga untuk pejapat. Selain daripada sebagai perhiasan ia juga digunakan untuk tujuan memberi inspirasi, atau pengiklanan.

Canvas-print-full-screen
Fikirkan! : Bagaimana jika anda boleh memindahkan gambar-gambar anda ke kanvas dan memaparkannya di dinding rumah anda? Bukankah ia akan menjadi satu idea yang hebat?
Selamat datang ke dunia gambar pada kanvas! Seperti lukisan minyak yang asal, gambar dicetak pada kanvas boleh melapangkan fikiran apabila melihatnya.
Proses

Kaedah percetakan “Sublimation” dan “Giclee” adalah antara teknik-teknik percetakan yang digunakan. Kaedah “Sublimation” adalah cetakan yang menggunakan kertas khas iaitu kertas “sublimation”. Kertas ini akan diletakkan di atas kanvas dan dikenakan haba keatasnya. Semasa proses pemanasan, dakwat khas iaitu dakwat “sublimation” akan meresap masuk ke dalam material kanvas. Dakwat dengan kaedah Giclee adalah terdedah kepada keretakan dan varnis yang mungkin kuning dari semasa ke semasa. Belainan pula dengan dakwat “sublimaion” yang tidak pudar dan retak serta kalis air.

Kelebihan foto pada kanvas
1. Harga yang berpatutan
Cetakan foto kanvas menawarkan harga yang MURAH bagi mereka yang minat pada seni. Ia membolehkan anda memberi rupa lukisan minyak kepada gambar kegemaran anda serta orang-orang yang istimewa bagi anda.
2. Format yang berbeza
Cetakan kanvas boleh dibuat dari hampir mana-mana format. Ia mungkin dari gambar keluarga lama anda, gambar anak anda yang menarik atau daripada negatif lama atau slide – hampir daripada apa-apa yang boleh dicetak dan diimbas.
3. Sangat bagus dijadikan sebagai hadiah
Cetakan foto kanvas adalah pilihan yang hebat dan bijak untuk dijadikan sebagai hadiah kepada orang-orang yang tersayang. Ia hampir sesuai untuk mana-mana Majlis-hari jadi, Ulang tahun, “housewarming”, dan sebagainya. Ini kerana ia boleh diabadikan sebagai kenangan oleh penerima.
4. Jangka hayat yang lama
Cetakan kanvas mempunyai jangka hayat yang jauh lebih lama daripada kertas fotografi atau material yang lain.
Kami DIYPrintingSupply.com adalah pakar percetakan “sublimation”! Kami menawarkan anda alat dan jenis material untuk percetakan “sublimation”. Daripada mesin “heat press”, kertas “sublimation”, dakwat “sublimation” dan foto kanvas. Datang ke kedai kami hari untuk mendapatkan harga terendah !

Start Your DIY Gift Printing Business TODAY!!
CONTACT US NOW!!!

Company Name : DIY Printing Supply Sdn. Bhd.(983005-H)
Contact Number : 019.3232.740 / 019.3232.556
019.3232.930 / 019.3232.783
Website : www.DIYPrintingSupply.com
Email : enquiry@DIYPrintingSupply.com
Facebook : www.facebook.com/diyprintingsupply
DIY FB Group : www.facebook.com/groups/diyprintingsupply/

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?