10

Jika anda lihat disekeliling kita hari ini, hampir setiap orang memiliki sekurang-kurangnya satu telefon bimbit atau telefon pintar.  Kerana itu kita dapat lihat setiap bulan, pengeluar telefon pintar seperti Samsung, iPhone, HTC, Lenovo dan lain-lain sentiasa bersaing antara satu satu sama lain dengan menaik taraf produk mereka supaya dapat menarik minat pengguna telefon pintar.

Telah menjadi fenomena bagi setiap pemilik telefon pintar, aksesori pertama mereka akan cari adalah sarung telefon.  Kegunaan sarung telefon pintar bukan sekadar untuk melindungi telefon pintar mereka dari calar, namun ianya juga sebagai medium untuk mencatikkan dan membezakan telefon pintar mereka dengan yang lain.

18

Walaupun terdapat banyak sarung telefon pintar yang boleh dibeli di kedai aksesori telefon, namun dengan menggunakan teknik “heat press”, anda boleh membuat sendiri sarung telefon dan menjualnya kepada pemilik telefon pintar.

Seperti produk “heat press” yang lain, sarung telefon juga boleh direka corak atau gambar di atasnya.  Meletakkan wajah pelanggan anda pada sarung telefon menunjukkan kelainan yang unik dan mampu menarik lebih ramai pelanggan untuk membeli produk anda.

Terdapat pelbagai software atau aplikasi untuk mereka-cipta sarung telefon.  Salah satu yang paling popular digunakan oleh pereka (designer) adalah aplikasi Adobe Illustrator.  Video tutorial dibawah adalah cara-cara menggunakan aplikasi ini untuk membuat  design sarung telefon.

Sebaik sahaja anda telah membuat rekaan sarung  telefon pintar ini, anda kini boleh terus mencetak dengan mengunakan teknik “heat press”. Jangan terkejut jika kiraan keuntungan anda melebihi 198%  dari kos pembuatan.

Mulakan Perniagaan Percetakkan dan Pembuatan Sarung Telefon
Hubungi Kami Sekarang Untuk Keterangan Lanjut!!!

Nama Syarikat : DIY Printing Supply Sdn. Bhd.(983005-H)
Nombor yg Boleh Dihubungi : 019.3233.864 / 019.3232.556 /019.3232.740
Website : www.DIYPrintingSupply.com
Emel : enquiry@DIYPrintingSupply.com
Facebook : www.facebook.com/diyprintingsupply

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?