Kad perniagaan atau kad ID adalah sangat penting dalam dunia profesional. Jika kita lihat, kebanyakan kad nama, kad perniagaan mempunyai saiz standard yang sama yang
iaitu 3.5 “(L) x 2.0” (H).

Salah satu sebab mengapa ia bersaiz begitu adalah kerana untuk memudahkan kad itu disimpan  sama ada dalam dompet atau bekas kad nama. Saiz adalah juga adalah salah satu cara untuk menggambarkan isyarat profesional semasa pertukaran kad antara satu sama lain.

Perkara yang membezakan kad nama perniagaan adalah, reka bentuk, warna dan jenis kertas yang digunakan. Penggunaan kad ini juga bergantung pada tempatnya.  Sebagai contoh fungsi  kad nama di sekolah, organisasi dan universiti  adalah berbeza.

Beberapa institusi pendidikan menggunakan kad nama untuk mengenalpasti pelajar dan juga kakitangan.  Sesetengah sekolah menggunakan kad nama bukan sahaja untuk mengenalpasti identiti pengguna, tetapi juga sebagai medium untuk mengumpul rekod pelajar untuk kad perpustakaan contoh, kad kantin, dan lain-lain.  Sebagai contoh apabila seorang pelajar  pergi ke perpustakaan, setiap aktiviti pelajar tersebut seperti meminjam buku, menggunakan komputer makmal dan lain-lain akan direkod melalui cip yg terdapat pad kad nama.

Saiz dan bahan kad perniagaan juga sangat sesuai untuk dijadikan tag hadiah. Anda boleh mereka banyak perkara untuk membuat tag hadiah anda kelihatan unik dan istimewa. Sebagai contoh, menggunakan kertas berkilat dan huruf berwarna-warni untuk menjadikannya lebih menarik dan menyeronokkan.

tags

Anda juga boleh menggunakan kad perniagaan untuk memberi inspirasi kepada orang di sekitar dengan mencetak kad inspirasi dimana anda boleh meletakkan pelbagai kata-kata hikmah. Bagi kad inspirasi, anda boleh menggunakan fon yang sesuai untuk kandungan teks. Kad ini boleh diagihkan dikalangan rakan sepejabat sebagai salah satu cara untuk memberi motivasi diantara satu sama lain.

09

 

Kad perniagaan boleh menjadi perniagaan yang sangat sesuai jika anda mahu memulakan perniagaan dalam industri percetakan. Mulakan  Perniagaan Membuat Id Kad dengan DIYPrintingSupply.com dimana pakej permulaan hanya RM1, xxx.

Jana Pendapatan Anda melalui Perniagaan Percetakan Hadiah
Hubungi kami sekarang untuk keterangan lanjut!!! 

Nama Syarikat : DIY Printing Supply Sdn. Bhd.(983005-H)
Nombor yg Boleh Dihubungi : 019.3233.864 / 019.3232.556 /019.3232.740
Website : www.DIYPrintingSupply.com
Emel : enquiry@DIYPrintingSupply.com
Facebook : www.facebook.com/diyprintingsupply

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?