Banyak betul rekaan button badge yang ada dipasaran sekarang. Dengan pelbagai bentuk dan rekaan, memang rambang mata dibuatnya. Button badge sememangnya merupakan satu cara yang hebat untuk anda menonjolkan diri anda, menyampaikan mesej atau hanya sebagai aksesori pelengkap gaya. Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana button badge dihasilkan?

Button badge dihasilkan dengan menggunakan mesin button badge yang dilengkapi dengan acuan dan die cutter. Mesin button badge daripada DIY printing supply mampu menghasilkan 200 button badge dalam masa 1 jam secara berterusan.

Perkara-perkara yang anda harus ambil tahu dalam proses penghasilan button badge

Button badge terdiri daripada pelbagai jenis. Antaranya ialah button badge pin, keychains cartoon, mirror keychains, fridge magnets, photo stand dan butterfly knot. Ianya turut didatangkan dalam pelbagai saiz. Anda boleh memilih daripada saiz bulat and juga bujur. Saiz button badge menentukan saiz acuan dan die cutter untuk mesin.

13086769_1191010290917219_1589536756211639551_o

Anda boleh mereka cipta design button badge anda sendiri atau pun menggunakan template sedia ada yang boleh didapati di Internet. Apa tunggu lagi? Serlahkan bakat anda dengan mereka cipta rekaan button badge anda sendiri.

wordpress-552924_960_720

4 Cara mudah untuk menghasilkan button badge

  1. REKA button badge melalui perisian yang sesuai seperti Adobe Photoshop atau Adobe Illutrator
  2. CETAK rekaan anda mengunakan mesin pencetak EPSON
  3. POTONG rekaan button badge dengan die cutter
  4. CLAMP button badge menggunakan mesin button badge

Bagaimana? Mudah sahaja bukan untuk menghasilkan button badge. Di DIY printing supply, kami menyediakan pakej button badge dengan harga yang sangat berpatutan.

Sekiranya anda berminat dengan pakej kami, sila lawati https://www.diyprintingsupply.com/packages/button-badge-machine-package

Hubungi kami untuk maklumat lanjut
DIY Printing Supply: +6019.3232.556 / Or email kami di ask@diyprintingsupply.com 

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?