Perkara utama yang perlu anda ketahui adalah berkenaan maksud DTG. DTG adalah singkatan dari perkataan Direct – To- Garment, dan dirujuk untuk percetakan tekstil. Tidak seperti percetakan tekstil yang lain, seperti tekanan pemanas haba atau pun percetakan dye.

Percetakan DTG menggunakan teknik yang dakwat istimewa untuk menghasilkan cetakan secara terus pada fabrik.

Menjadikan fabrik tersebut lebih cantik dengan serapan dakwat di permukaannya. Malah teknologi ini mencipta hasil yang tidak mudah luntur, pecah mahupun merosakkan kualiti kain tersebut. 

Seperti yang kita maklum, kaedah ini merupakan penambahbaikan percetakan T-Shirt secara tradisional seperti, silkcreen dan heatpress.

Bagaimana pula dengan percetakan silkcreen yang mana prosesnya di mulakan dengan tekstil di rejang pada bingkai kayu yang berat. Rekaan di buat berasingan yang di panggil blok.

Kemudian cat yang bersesuain dengan fabrik dilayurkan diatas layar blok tersbut. Hasil cetakan ini akan dilihat seperti tekstur gam dan tiada ruang bebenang fabrik terlihat.

Mengapa DTG menjadi pilihan dalam bisnes percetakan T-shirt untuk yang memulakan perniagaan di rumah: 

 

Tiada had minimum

cool Boleh mencetak rekaan yang berlainan untuk setiap proses tanpa perlu membuat stock yang banyak dan kemudian terbiar. 

 

Kajian Pasaran

cool Dari segi permintaan, sudah pasti ia membuatkan pelanggan dapat terus memberi cadangan/idea berkenaan reka design yang di inginkan. Malah, pelanggan dapat hasolnya secara terus untuk di sentuh.

 

Efektif kos

cool Walaupun kita tahu harga baju di setiap kedai adalah berbeza. Namun apa yang menariknya adalah minium kos yang di keluarkan dalam penghasilannya. Tanpa memerlukan stok yang banyak dan hanya menyiapkan tempahan mengikut citarasa semasa. 

 

Percetakan mengikut permintaan

cool Disinilah cara bagaimana anda boleh memuaskan hati pelanggan, dengan rekaan yang di inginkan. Malah pesana yang diminta dapat disiakna dalam masa yang sangat cepat. Sangat berbeza dengan percetakan silkcreen. 

****

Secara kesimpulannya, pilihan anda dalam pemilihan mesin percetakan baju sedikit sebanyak memberi kesan yang ketara dalam perniagaan.

Mungkin anda boleh mencuba kedua-dua kaedah tersebut bagi memperlihatkan hasil yang terbaik mengikut reka bentuk yang diminta.

Pelbagai lagi pengetahuan perlu di cari bagi meningkatkan kepuasan pelanggan dan mengikuti arus zaman perniagaan percetakan

Layari website kami untuk dapatkan pakej yang menarik mengenai DTG: 

KLIK link ini untuk mendapatkannya >> 
Pakej Perniagaan Percetakan DTG

 

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?