Jika anda mahu memulakan sesuatu perniagaan sendiri atau anda mahu menambah pendapatan, percetakan t-shirt mungkin salah satu caranya.

Percetakan t-shirt boleh dilakukan menggunakan silk screen printing atau heat transfer printing.

Pada kali ini, kami mahu berkongsi peralatan yang diperlukan jika anda membuat keputusan untuk memilih heat transfer printing. Ramai yang membuat perniagaan percetakan t-shirt ini dengan menggunakan heat transfer printing kerana ianya lebih mudah dari cara percetakan t-shirt yang lain.

Cara memprosesnya juga mudah. Anda hanya perlu membuat design melalui komputer seterusnya cetakkannya dengan menggunakan sublimation paper / transfer paper yang hanya dikhaskan untuk mencetak baju menggunakan heat transfer printing.

Jadi anda seharusnya memerlukan mesin penekan haba (heat press machine),  sublimation atau transfer papers dan juga ink yang dikhaskan. Anda juga mempunyai beberapa pilihan percetakan seperti vinyl transfers, sublimation printing, transfer printing yang lebih sesuai bagi kuantiti yang sedikit dan juga percetakan rekaan sendiri.


Apabila anda sudah mempunyai peralatan dan anda sudah tahu bagaimana mahu menggunakannya, sekarang anda perlu mempelajari cara untuk mengubahsuai menggunakan penyungting gambar (photo editor software) seperti Photoshop.

Sebagai contoh, tema untuk Hari Valentine, anda perlu mencari design yang sesuai seperti gambar berbentuk hati. Anda tidak perlu risau tentang idea, kerana zaman sekarang anda boleh mendapatkan semua maklumat hanya dihujung jari dengan mencari di laman web Google. Ataupun, anda boleh menerokai kedai hadiah Printcious. Dapatkan idea untuk design anda dengan melihat jenis-jenis hadiah yang terpapar di sana seperti hadiah kahwin, hadiah hari ibu dan banyak lagi.

Mulakan perniagaan anda hari ini di DIYPRINTINGSUPPLY.COM.
Hubungi Kami SEKARANG!

Company Name : DIY Printing Supply Sdn. Bhd.(983005-H)
Contact Person : 019.3233.864 / 019.3232.556 /019.3232.740
Website : www.DIYPrintingSupply.com
Email : enquiry@DIYPrintingSupply.com
Facebook : www.facebook.com/diyprintingsupply

~ Kepuasan Pelanggan Keutamaan Kami~

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?