Dalam sesebuah perhubungan, kepercayaan, kesetiaan dan sokongan amat penting untuk mengekalkan hubungan sehingga hujung nyawa. Tahukah anda, sebagai seorang suami, isteri itulah pembawa rezeki dengan izin-Nya.

Isteri yang sentiasa bersyukur dengan rezeki suami, yang sentiasa memberi dorongan dan sokongan, mentaati dan melayani suami sebaik mungkin akan dipermudahkan perjalanan rezeki dan kehidupan mereka. Isteri boleh diibaratkan seperti magnet rezeki, dan suami wajib melayani, menyayangi dan menjaga kebajikan isteri seperti yang telah diamanahkan oleh Allah S.W.T.

Puan Bee atau nama sebenar beliau, ialah Nurul Syakireen Rosli merupakan salah seorang peserta DIY PRINTpreneur Academy School (DPAS) yang datang ke sini pada asalnya hanya untuk menemani, dan memberikan sokongan kepada suami beliau. 

“Sebenarnya bisnes percetakan ini memang minat suami saya (Encik Bad) dan dia yang beriya ingin memulakan bisnes percetakan ini”, ujar Puan Bee. Beliau yang pada mulanya hadir hanya untuk menemani suami kini merasa teruja dan bersemangat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang bisnes percetakan ini serta proses pembuatannya. 

Puan Bee sangat gembira kerana, dapat belajar banyak perkara tentang percetakan bermula, dari cara membuat rekaan grafik, penggunaan mesin dan teknik pemasaran.

Beliau berkata, “Sebab utama saya berada di sini ialah, saya ingin memberikan sokongan dan dorongan kepada suami saya yang tercinta. Sejujurnya, selama mengenali suami saya, dia sentiasa memberikan sokongan kepada saya. Semua perkara yang saya ingin lakukan, suami saya sentiasa sokong”.

Isteri merupakan tulang belakang suami sepanjang perjalanan dan menjadi tanggungjawab seorang isteri untuk memberikan motivasi dan semangat kepada suami untuk berusaha dengan lebih baik. 

“Pada mulanya saya datang untuk memberikan sokongan kepada suami, kini saya sudah jatuh cinta dengan bisnes percetakan. Jadi, saya akan membantu suami saya untuk susah senang sama-sama dalam bidang ini”, katanya.

DIY PRINTpreneur Academy School (DPAS) merupakan langkah pertama untuk anda memulakan bisnes percetakan. Di sini, kami akan membantu anda untuk mendalami sedalam mungkin ilmu dalam bidang percetakan ini. Sehingga kini, kami masih menerima maklum balas yang positif daripada kesemua peserta DPAS.

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?