Tahun 1896 adalah pertama kalinya lencana butang a.k.a button badge berada dipasaran,  Button badge ini diwujudkan oleh sebuah syarikat yang bernama Whitehead and Hoag yang bertempat di New Jersey.  Tetapi pada masa itu, button badge ini tidak sama seperti button badge sekarang. Ianya menggunakan kain atau jenis fabrik yang dilekatkan di baju atau jaket.  Pada waktu ini, lencana fabrik seperti ini banyak digunakan dalam tentera bertujuan sebagai tanda pengenalan.

11

Pada waktu itu, button badge sama popular dengan setem.  Kebanyakkan organisasi badan beruniform seperti polis, pengangkap dll menggunakan button badge untuk membezakan jenis kumpulan atau ranking setiap individu dalam organisasi tersebut.  Semakin hari, pelbagai jenis reka bentuk dan saiz butang lencana diperkenalkan di pasaran.

Setelah beberapa dekad, button badge mula dikomersikan dimana ianya banyak digunakan oleh orang-orang penting seperti  ahli politik, selebriti dan bintang sukan.  Button badge ini diagihkan kepada pengikut dan peminat mereka sebagai salah satu cara penghargaan.

Button badge sangat menyeronokkan dengan kepelbagaian saiz, latar belakang yang berbeza, dan sebagainya.  Pada masa kini, button badge ini bukan sahaja boleh didapati hanya dengan lencana pin, tetapi ia juga datang dengan button badge magnet, penggantung kunci, pembuka botol, cermin, telefon bimbit dan pelbagai lagi.

Oleh kerana fenomena ini, kami di DIYPrintingSupply.com menawarkan  pakej perniagaan untuk membuat butang lencana  yang sangat menguntungkan.  Klik di sini untuk pakej perniagaan untuk membuat butang lencana atau hubungi kami sekarang!!!

Jana Pendapatan Anda melalui Perniagaan Percetakan Hadiah
Hubungi kami sekarang untuk keterangan lanjut!!! 

Nama Syarikat : DIY Printing Supply Sdn. Bhd.(983005-H)
Nombor yg Boleh Dihubungi : 019.3233.864 / 019.3232.556 /019.3232.740
Website : www.DIYPrintingSupply.com
Emel : enquiry@DIYPrintingSupply.com
Facebook : www.facebook.com/diyprintingsupply

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?