Adakah anda berminat untuk memulakan perniagaan anda sendiri tetapi anda sendiri tidak tahu apa dan bagaimana untuk lakukannya? Anda mungkin mempunyai beberapa soalan yang masih tidak terjawab dan kami disini untuk memberikan anda jawapannya.

Anda mungkin mempunyai dilema seperti ini:

  1. Anda tidak tahu perniagaan apa yang anda hendak mulakan
  2. Anda tidak tahu bagaimana untuk bermula
  3. Anda tidak mempunyai sebarang ilmu perniagaan yang anda ingin ceburi

 

JANGAN RISAU. Kami boleh memberikan anda sedikit panduan.

Ini adalah antara 5 idea bisnes untuk anda mulakan perniagaan anda. Jangan khuatir! Ianya adalah perniagaan yang berasaskan modal yang rendah. Mungkin ada diantara anda yang tidak modal yang mencukupi untuk memulakan perniagaan berskala besar. Jadi, mengapa anda tidak mulakan dengan perniagaan secara kecil-kecilan? Walaupun hanya dengan modal yang rendah, anda boleh mendapat keuntungan yang sangat lumayan. Artikel ini akan mengupas 5 idea perniagaan untuk bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan. 

1.PERNIAGAAN T-SHIRT SECARA ONLINE

asasasas

Pencetakan T-shirt sememangnya mendapat permintaan tinggi didalam pasaran. Jika anda ingin memulakan perniagaan T-shirt, anda haruslah membeli peralatan mesin yang bagus dan berkualiti seperti mesin heatpress, printer dan juga cutting plotter. Pastikan anda membeli jenis kain T-shirt yang bagus. Seterusnya, ambil pesanan daripada pelanggan-pelanggan anda. Gunakan strategi pemasaran terbaik untuk perniagaan anda. 

2. PERNIAGAAN CENDERAHATI

sasa

Reka pelbagai jenis cenderahati untuk semua jenis perayaan atau pun acara istimewa. Ini termasuklah untuk perkahwinan, hari jadi, acara korporat, sukan dan sebagainya. Jadikannya satu peluang untuk anda meraih keuntungan. Anda hanya perlukan mesin heat press, printer dan juga barang-barang sublimation. 

3. PERCETAKAN MUG

IMG_2673

Tidakkah anda tahu bahawa kos untuk membuat mug adalah sangat rendah? Malah, ianya tidak sesukar mana untuk membuat mug. Apa yang anda hanya perlukan ialan mug press dan printer. Mudah sahaja. Malah, anda boleh menjualnya dan meraih keuntungan berganda lebih daripada apa yang anda boleh bayangkan.

4. PERNIAGAAN FOTOGRAFI

machine-585262_1920

Perniagaan fotografi boleh memberikan anda kepuasan dan juga keuntungan yang baik. Apa yang anda perlukan? Kamera dan juga printer terbaik untuk anda tangkap gambar anda. Apa kata anda mulakan sendiri servis photo booth anda sendiri. Lebih-lebih lagi terdapat banyak permintaan untuk photo booth sekarang ini. 

5. KEDAI CASING HANDPHONE

Untitled-2

Jika anda pandai dalam mereka rekaan, anda boleh juga turut memulakan perniagaan phone casing anda. Terdapat ramai orang yang menyukai phone casing yang direka khas untuk mereka. Anda pasti terkesima sekiranya anda mengetahui perniagaan ini tidak memerlukan modal yang banyak. Anda hanya memerlukan mesin heat press untuk anda mulakan perniagaan anda. 

Adakah anda sudah mendapat sedikit idea tentang perniagaan jenis apa yang anda ingin ceburi?

Jika anda masih tertanya-tanya, mari kami bantu. Layari link dibawah untuk banyak lagi idea tentang bisnes.

http://diyprintingsupply.com/business-packages.asp

 

Start your business today at DIYPrintingSupply

CONTACT US NOW

Company Name : DIY Printing Supply Sdn. Bhd.(983005-H)
Contact Person : 019.3233.864 / 019.3232.556 /019.3232.740
Website : www.DIYPrintingSupply.com
Email : enquiry@DIYPrintingSupply.com
Facebook : www.facebook.com/diyprintingsupply

 

 

Berminat nak mulakan bisnes sendiri?