Mengenai PRINTpreneur

DIY PRINTpreneur Academy School (DPAS) merupakan sebuah program yang mampan dalam melahirkan usahawan percetakan yang berjaya dan terunggul. Telah ditubuhkan pada 8 Februari 2019, dengan membantu beri ilustrasi yang jelas dalam menjadi usahawan percetakan.

Bertempat di dewan Aspira, DPAS kini semakin berkembang, dan telah dihadiri dari pelbagai lapisan masyarakat mahupun peringkat umur. Ini dibuktikan dengan kehadiran salah seorang peserta termuda iaitu 16 tahun, dan veteran berusia 71 tahun. Maka sememangnya untuk menjadi usahawan percetakan tiada batasan umur, darjat dan yang pasti, hanya perlu minat yang mendalam.

DPAS juga lahir dari sebuah inspirasi untuk menubuhkan satu bidang khusus mengenai percetakan HEATranz. Bermula dari pengenalan apa itu HEATranz, diteruskan ke cara penggunaannya dan diakhiri bagaimana cara pemasarannya. Pengkhususan ini amatlah penting terutama ada mereka yang baru melangkah ke dunia perniagaan percetakan.

Visi

Untuk melahirkan PRINTpreneur yang berdaya maju dengan meningkatkan kemahiran dan pengetahuan dalam perniagaan percetakan baju dan cenderamata.

Misi

Menyiap siaga usahawan percetakan dengan bantuan pengetahuan dan teknikal melalui sistem pembelajaran yang komprehensif.

Sertai Program Ini
Show Exit Subscription Pop Up